ZIlver op nk voor sarah!

Op zaterdag 18 januari heeft een aantal leden van Talitha Slagharen meegedaan aan het NK van de KNMO/NTSB. De hoogste notering was voor Sarah, zij haalde in haar categorie de zilveren medaille. Ook de andere leden van Talitha hebben goede optredens neergezet en mogen trots zijn op hun optredens en deelname.

Via het Provinciaals Kampioenschap (PK) op 9 november wisten Sarah en het duo Jorinde en Noa-Quinn zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Manon en Carmen, die meededen aan NTSB-onderdelen, hadden hun plaatsingspunten al eerder gehaald en wisten die op het PK te bevestigen. Zaterdag was de eindronde, het NK, in de topsporthal te Almere. Sarah, Carmen en Manon hadden al eerder de eer om in deze grote hal op te treden, maar voor Jorinde en Noa-Quinn was dit hun eerste keer. Na hun optredens kregen de meiden een speciale NK-pin van de vereniging voor op hun trainingspak om te laten zien dat ze trots is op hun prestaties.

De ochtend begon voor Talitha met het onderdeel 1-baton. Voor beide dames was het de eerste keer dat ze met een soloroutine deel mochten nemen aan het NK. Ondanks de extra spanning die zo’n grote wedstrijd met zich meebrengt, hebben beide meiden het goed gedaan. Carmen werd dertiende van Nederlands en Manon elfde.

Daarna was het de beurt aan Jorinde en Noa-Quinn. Dit duo heeft in een jaar tijd een mooie groei laten zien en gingen er helemaal voor. De meiden vonden het heel spannend, maar vanaf de eerste noot van de muziek was daar niets van te zien en hebben ze gestraald op de vloer. De meiden hebben genoten van hun optreden en behaalden een mooie vijfde plek.

Sarah was al laatst aan de beurt. In november heeft zij ook in deze hal opgetreden met haar 1-baton. Voor haar was het de tweede keer als solist. Deze ervaring nam ze mee en liet een heel gecontroleerd optreden zien. Ze haalde hiermee en zilveren medaille met een minimaal verschil met de nummer één.

Coach Melanie Arkes en de vereniging zijn ontzettend trots op de prestaties van de meiden. Ze hebben allemaal hard gewerkt en gaan dit het komende jaar voortzetten. De meiden mogen even genieten van hun succes en gaan dan weer hard trainen voor het komende seizoen wat eind maart begint. Lijkt twirlen, dansen met een baton, jou ook leuk? Meld je dan via info@talithaslagharen.nl, Facebook.com/talithatwirl of Instagram @talithatwirl aan voor een proefles en vergeet ons niet te liken!