Wedstrijden

Wedstrijden NTSB

Nadat we door corona een noodgedwongen wedstrijdstop hebben gehad, hebben we dit najaar de wedstrijden weer opgepakt. In de periode dat er geen wedstrijden en soms zelfs geen trainingen mogelijk waren, hebben we goed doorgetraind. De meiden hebben thuis hard gewerkt, hebben online lessen gevolgd, buiten getraind en gelukkig kunnen we nu alweer een hele tijd trainen in de sporthal.


Nog niet alle meiden waren klaar voor de wedstrijden, dus we zijn begonnen met een aantal solisten. We hebben het wedstrijdritme weer op kunnen pakken en tijdens de wedstrijd in Musselkanaal hebben we veel plaatsingspunten voor het NK gehaald. Op dat moment was er nog geen duidelijkheid of het NK door zou kunnen gaan, maar we streven altijd naar plaatsingspunten. Op deze wedstrijd hebben we met acht routines de plaatsingspunten gehaald en voor Andrea was er zelfs een promotie naar een hogere klasse. Een week later stond het Overijssels Kampioenschap op het programma. Vlak van tevoren hebben we gehoord dat het NK door zou gaan, maar dat het kampioenschap geen mogelijkheid tot plaatsingspunten of promoties zou hebben. Helemaal blij met het nieuws van het NK betekende dit ook dat de wedstrijd die dag nergens meer om zou gaan. Toch wilden de meiden alles eruit halen en soms waren ze ontevreden over hun optreden. De meiden kregen vanuit het publiek complimenten van mensen die ze niet kenden. Dat is een grote eer. Ook streven steeds naar een beter optreden en dat siert de meiden!

Na deze wedstrijd mogen Manon, Andrea, Carmen en Sarah zich Overijssels Kampioen noemen. Manon, Carmen en Andrea zelf bij twee onderdelen! 22 en 23 januari mogen Manon, Carmen, Sarah, Quirine en Andrea in totaal acht routines laten zien op het NK! Coach en trainster Melanie is erg trots op de meiden. De ander leden zijn ondertussen druk bezig met hun eigen wedstrijdroutines. In het voorjaar zullen zij ook hun shows aan het publiek laten zien. Dan kunnen we hopelijk met het volledige aantal leden naar de wedstrijden.